skip to Main Content

Wat is dat toch een complex begrip die hormonen. Maar vergis je niet dat het ook een onwijs belangrijk begrip is. Je hormonen horen in balans te zijn. Geldt dit voor iedereen? Het antwoord is: JA.

Zijn je hormonen in balans dan verloopt eigenlijk alles beter. Ik kan een hele waslijst aan hormonale problemen opsommen. Dit ga ik niet doen. Toch wil ik er graag enkele uitlichten…

PMS klachten (hevige menstruaties die veelal gepaard gaan met pijn), PCOS (nauwelijks of geen menstruaties), haaruitval, neerslachtigheid, vetopslag rondom de buik en heupen, vruchtbaarheidsproblemen, problemen rondom de overgang, vleesbomen, endometriose, bekkeninstabiliteit, stemmingswisselingen, schildklierproblemen… en ga zo maar door.

Ik merk steeds meer dat mensen er mee proberen te leven, omdat ze vastlopen. Weet je dat dit niet normaal is? Uiteraard schuilt er achter al deze problemen een oorzaak.

Hebben jullie wel eens vernomen dat de huisarts of de gynaecoloog de pil voorschrijft bij hormonale problemen? Volgens mij kent iedereen wel iemand bij wie dit het geval is.

Wil je mijn mening hierover horen? VRESELIJK vind ik dit.

Je gaat alles kunstmatig beïnvloeden en alleen aan de symptomen werken. Wist je dat je lichaam tijdens het gebruik van de pil ingesteld staat als “zwanger”? Tsja, want als zwangere kun je niet zwanger raken. Als we allemaal even logisch nadenken dan weten we dat dit alles behalve natuurlijk is.

Wat dan wel? Ik als orthomoleculair therapeut en hormooncoach wil naar de oorzaak gaan. Hoe is de balans tussen de hormonen? Overheersen de oestrogenen of misschien wel testosteron? Heb je veel stress gehad, waardoor mogelijk je bijnieren uitgeput zijn?! Hierdoor is cortisol het grote probleem.

Hoe leef je? Slaap je goed? Eet je gezond? Beweeg en ontspan je voldoende?

Is er sprake van mogelijke vitamine en mineralen tekorten? Hoe staat het met de darmflora?

Allemaal belangrijke zaken waar ik me verder in wil verdiepen om zo bij de oorzaak van jou probleem te komen. Dit maakt behandelen vele malen makkelijker.

Weet dat de meeste hormonale problemen niet nodig zijn!!