skip to Main Content

Kindjes en buikpijn

Dit komt zo onwijs veel voor! Kinderen die klagen over buikpijn. En weet je? Vaak wordt het als “normaal” gezien. Het hoort er een beetje bij… Het zal de spanning wel zijn… Nee, geloof me; het is niet normaal.

Helaas spreek ik uit ervaring. Pffff wat een buikpijn heb ik als kind gehad. Niet fijn! En moe dat ik was. Daarnaast zag ik ook nog eens bleek en had vaak last van keelpijn. De dokter heeft mij vroeger als kind veel op bezoek gehad. En wat werd er gedaan? Van alles aan deze symptomen. Enkele voorbeelden; zakjes movicolon en/of forlax om te kunnen poepen. In ernstige gevallen klysma’s. Tegen de keelpijn pijnstillers, ontsteking remmers en/of antibiotica. Later werden ook nog eens mijn amandelen verwijderd. Daag deel van het immuunsysteem L De vermoeidheidsklachten namen toe en ook de buikpijn bleef. Helaas konden ze het niet verklaren, dus kreeg ik als 10 jarige de mededeling ermee te leren leven. Als ik 18 jaar zou zijn en nog steeds dezelfde klachten zou ervaren mocht ik terug komen bij de internist.

En daar stond ik weer als 18 jarige. Ik telde de jaren af… Helaas zonder resultaat.

En toen… maakte ik kennis met de orthomoleculaire geneeskunde. Als orthomoleculaire geneeswijzers gaan we naar de oorzaak. Elk probleem heeft een oorzaak.

Denk eens logisch na! Een kind hoort toch te bruisen van energie? Een kind mag eens een griepje hebben, maar toch niet meerdere malen per jaar? Een gezond kind hoort niet te klagen over pijntjes hier en daar.

Nu moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat de leefstijl van tegenwoordig niet echt bevorderlijk is voor het immuunsysteem en de darmen. Kijk maar eens om je heen… Kinderen van tegenwoordig krijgen onwijs veel belastende ingrediënten binnen. Denk hierbij aan; suikers, kleurstoffen, geurstoffen, overmaat aan tarwe, zetmelen en overige geraffineerde koolhydraten. Kortom; weinig voedzaams en weinig vezels. Veel ouders zeggen hierop; vezels krijgt mijn zoon of dochter voldoende, want hij/zij eet goed brood. Tsja, deze vezels bedoel ik dan weer niet. Ik bedoel vooral de vezels uit groente. En dit is tegenwoordig vaak een drama bij kinderen.

Groente, fruit, noten, zaden, pitten zijn de basis! En hoeveel krijgen de meeste hier van binnen? Weinig kan ik je vertellen!!

Door bovenstaand kan het zijn dat het milieu van de darmen niet in evenwicht is. Daarnaast is de kans groot dat het kind intoleranties heeft ontwikkeld. Dit betekent dat hij/zij overgevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen. Ik vind het altijd een meerwaarde om dit te bevestigen / uit te sluiten.

Zo kan ik een plan op maat maken.

Door bepaalde voedingsstoffen waar het kind intolerant voor is te elimineren icm het werken aan de darm/darmslijmvliezen pak je de oorzaak van de klacht aan.

Als kinderen last hebben van spanningen/stress is het ook goed hier aan te werken. Dit kan middels een (kinder)coach, (kinder)psycholoog, kinderyoga, kindermeditatie of iets anders wat bij je kind past.

Leer en niet mee leven en pak die oorzaak aan!

Het leven is te mooi om vermoeid of met pijntjes die niet nodig zijn door het leven te gaan….