skip to Main Content

Soms heb ik het idee dat ik eerder heb geleefd. In de oertijd ergens 😉 Nee flauwekul, maar ik denk er vaak aan terug. En waarom? Nou omdat ik het contrast zo groot vindt met nu (2018). Dit is ergens ook wel goed, want om nu in mn blootje dieren te moeten slachten en op zoek te gaan naar eten is nu ook niet helemaal mijn hobby.

 

Mij gaat het even om het eten. Ik kan het niet vaak genoeg benoemen! Het eten van nu is zo extreem bewerkt dat het niet zoveel met voeding te maken heeft. Ik noem het eerder vulling. Vind je het gek dat er allerlei nieuwe ziektes voorkomen en wij steeds zieker worden? Ja oké de vergrijzing neemt toe, maar dit komt mede door de waslijsten medicijnen die men slikt. Zo vaak komt het niet meer voor dat er mensen zijn die geen medicijnen slikken. Ik heb het over de doelgroep 60+. Is het niet logischer om preventief te handelen als het gaat om ziektes te voorkomen? Je krijgt uiteraard geen garantie, maar de kans is kleiner om ziek te worden als jij puur en onbewerkt eet, je genoeg vitamine en mineralen binnenkrijgt en je darmen helemaal optimaal functioneren.

 

 

Wat eet nu de gemiddelde Nederlander? S’ ochtends een paar sneetjes brood (=bewerkt) met halvarine, margarine of een andere kunstboter (=één en al bewerkt) en dan een plakje vleeswaren erop (=incl. suikers en andere rotzooi) en daarbij een beker melk (tsja ook hartstikke bewerkt). Dit is zo niet voedzaam dat er om 10 uur weer wat gegeten wordt (en daar gaat die bloedsuikerspiegel weer omhoog) en dan de lunch. Weer die boterhammen met dat bewerkte beleg. Je bent een halve dag verder en je hebt amper vitamine en mineralen binnen gekregen. Met een beetje geluk heeft men al 1 of 2 stuks fruit op en that’s it!

Dan het avondmaal. Een paar opscheplepels groente. Wat zal het zijn? 200 gram? Daarbij een stuk vlees, vis of kip. Helaas zelden biologisch, dus incl. hormonen en antibiotica wat ook weer belastend is voor ons lichaam. Daarbij wordt dan meestal nog een koolhydraten bron genuttigd; rijst, pasta of aardappelen wat op zich prima is mits het niet overheerst. Let er wel op dat veel mensen glutenintolerant zijn (zonder dat ze het weten), dus dan zou de pasta glutenvrij mogen.

 

 

Ik heb me voorgenomen om mensen te helpen en adviseren die erom vragen en erin geïnteresseerd zijn. Mensen proberen te overtuigen doe ik niet meer. Dat is zo vermoeiend.

Soms jeuken mijn handen wel hoor… Zeker als het om kinderen gaat. Die onschuldige wezentjes…

Als ik dan zie wat kinderen allemaal voorgeschoteld krijgen. Pffff…. Ik weet wat de gevolgen kunnen zijn en ik heb het zelf helaas ervaren. Niet fijn kan ik iedereen vertellen. De darmen zijn je 2e brein en de basis van een goede gezondheid.

Toch even een paar punten om jullie aan het nadenken te zetten:

Heeft je kindje gepoept en moet je zijn/haar billetjes nog navegen? Of plakt de poep van je kindje aan de wc pot? Misschien kan hij of zij zelfs moeilijk naar het toilet en eens per 2,3 of 4 dagen? Of heeft je kindje dunne ontlasting of zelfs diarree? Dit is allemaal niet goed. En alsjeblieft ouders; jullie kind kan geen keuzes maken. Hij/zij zal altijd voor zoet en vet kiezen. Dit zijn nm smaken waar ze niet aan hoeven wennen. Wij ouders zijn verantwoordelijk voor onze kindjes. Zorg voor een goede basis en laat ze gezond groot worden met als hoofdmoot puur en onbewerkt eten… Een snoepje of chipje op een feestje is dan ook minder erg… Dit is niet dagelijks! Op deze manier blijft een snoepje of chipje ook uniek en niet gewoon.

 

Ik zou zeggen: Check de poep van je zoon of dochter en van jezelf 😉 Werk aan je gezondheid; bij voorkeur voordat je klachten ervaart.

 

Onze auto laten we jaarlijks APK keuren en krijgt vervolgens een grote of kleine beurt. En wat doen we met ons lichaam? Tjsa, denk er eens over na!