Coaching

Ik coach zowel individueel als in groepen en kijk wat jij nodig hebt. 

  • Hoe is jouw zelfbeeld?
  • Neig jij naar controle en/of vermijding?
  • Lukt het jou om te voelen of overheersen jouw gedachten?
  • Sta jij wel eens stil of ga je maar door?
  • Leef je naar je waarden?


Allemaal vragen die aan bod komen en waar jij zelf de antwoorden op gaat vinden.

Ervaar jij een vol hoofd?

Stress betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Wat bij de één stress veroorzaakt, kan voor de ander weinig betekenis hebben. Niet alle stress is slecht. In kleine mate kan stress je helpen om taken te volbrengen of voorkomen dat je gewond raakt. Pas zodra de stress te veel wordt, dan kunnen er klachten ontstaan. Ons lichaam is namelijk niet geschikt om langdurig, chronische stress te ervaren.
Stress gerelateerde klachten Moe en futloos Opgejaagd gevoel Nek-, schouder- en rugpijn Spanningshoofdpijn

Coaching op de werkvloer

Ervaar jij stress op het werk? Is jouw draagkracht laag? Ervaar je een vol hoofd en neem je deze mee naar huis? Heb je last van vermoeidheid? Door een verlaagde draagkracht is de kans aanwezig dat je sneller in een burn out terecht komt. Dit willen we voorkomen.

Te veel stress leidt tot gezondheidsproblemen, verhoogd ziekteverzuim, een slechte werksfeer, personeelsverloop, kwaliteitsvermindering van het werk en verhoogde kosten voor het bedrijf.

Ik kom heel graag bij jullie langs en ga graag samen op zoek naar de lekkages. Jij wil toch ook lekker in je vel zitten op het werk?

Ben je hoogsensitief?

Als HSP-er (Highly Sensitive Person) ben je erg gevoelig voor prikkels. Je ervaart dan meestal sneller en vaker stress. Het wordt vaak verward met autisme of AD(H)D. Maar in tegenstelling tot deze disorders, kun je hoogsensitiviteit beter zien als een eigenschap. Veel mensen met autisme of AD(H)D zijn hoogsensitief, maar niet alle hoogsensitieve mensen hebben autisme of AD(H)D.

Sociale situaties kosten veel energie 

Drukke plekken vermijd je liever

Je bent gevoelig voor sfeer

Tekenen dat je
hoogsensitief bent

Andermans humeur beinvloedt jou

Andermans humeur beinvloedt jou

Je bent gevoelig voor geluiden/geuren

Je bent gevoelig voor geluiden/geuren

Loslaten vind je moeilijk

Loslaten vind je moeilijk

Als je hoogsensitief bent, is het belangrijk dat je hiermee leert omgaan. Luister naar je lichaam, geef je grenzen aan, neem op tijd je rust en durf vaker ‘nee’ te zeggen! Omring jezelf met mensen die jou begrijpen. Herken jij onderstaande dingen en vind je het lastig om hiermee om te gaan? Ik kan je helpen! Ik leer jou hoe je met deze gevoelens kunt omgaan én hoe je het zelfs in je voordeel kan laten werken.

Wat kan ik voor je betekenen?

Het is van belang dat je jouw stress signalen leert herkennen. Herkennen is stap 1. De volgende stap is leren hiermee om te gaan. En precies daarmee ga ik je helpen! Tijdens mijn 1 op 1 coaching sessie leggen we de focus op het leren omgaan met jouw gevoelens/emoties. Ben jij al in staat om hier te komen? Of vind je dit misschien spannend en geeft dit veel weerstand? Daarnaast krijg je inzicht hoe je de dingen aanpakt. Je bent op een bepaalde manier geprogrammeerd. Laat deze programmering software zijn en geen hardware. Dat betekent dat het kan veranderen. Dit kan alleen als jij bereid genoeg bent.