skip to Main Content

De kracht van nu 

Iedereen heeft wel eens last van stress. Het is ook helemaal niet gek om je af en toe gestrest te voelen. Het wordt pas een probleem als je je constant gespannen voelt en zowel je geest als je lichaam signalen geven dat het te veel wordt. Chronische stress heeft namelijk een slechte invloed op je gezondheid, waardoor je allerlei klachten kunt ervaren. 

Heb jij veel stress?

Stress betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Wat bij de één stress veroorzaakt, kan voor de ander weinig betekenis hebben. Niet alle stress is slecht. In kleine mate kan stress je helpen om taken te volbrengen of voorkomen dat je gewond raakt. Pas zodra de stress te veel wordt, dan kunnen er klachten ontstaan. Ons lichaam is namelijk niet geschikt om langdurig, chronische stress te ervaren.

Stress gerelateerde klachten

  • Moe en futloos
  • Opgejaagd gevoel
  • Nek-, schouder- en rugpijn
  • Spanningshoofdpijn
  • Knoop in je maag – gevoel
  • Moeite met inslapen/doorslapen
  • Slechte concentratie en vergeetachtig
  • Maag- en darmklachten
  • Hartkloppingen

 

Ben je hoogsensitief? 

Als HSP-er (Highly Sensitive Person) ben je erg gevoelig voor prikkels. Je ervaart dan meestal sneller en vaker stress. Het wordt vaak verward met autisme of ADHD. Maar in tegenstelling tot deze disorders, kun je hoogsensitiviteit beter zien als een eigenschap. Veel mensen met autisme of ADHD zijn hoogsensitief, maar niet alle hoogsensitieve mensen hebben autisme of ADHD.
Als je hoogsensitief bent, is het belangrijk dat je hiermee leert omgaan. Luister naar je lichaam, geef je grenzen aan, neem op tijd je rust en durf vaker ‘nee’ te zeggen! Omring jezelf met mensen die jou begrijpen. Herken jij onderstaande dingen en vind je het lastig om hiermee om te gaan? Ik kan je helpen! Ik leer jou hoe je met deze gevoelens kunt omgaan én hoe je het zelfs in je voordeel kan laten werken.

 

Wat kan ik voor je betekenen?

Het is van belang dat je jouw stress signalen leert herkennen. Herkennen is stap 1, de volgende stap is leren hoe je hiermee mee om moet gaan. En precies daarmee ga ik je helpen! Tijdens mijn 1 op 1 coaching sessie, leggen we de focus op het leren omgaan met je stressgevoelens en het doorbreken van oude patronen.

Heb je het gevoel dat je vastloopt of even niet zo lekker in je vel zit? Ik vertaal de leer van Eckhart Tolle naar jouw persoonlijke situatie. Ben jij klaar om oude patronen te doorbreken? Hopelijk zie ik je snel in mijn praktijk!

Neem contact op