Klachten

Bij Praktijk Vitaal Oisterwijk is geen enkele klacht te gek of te spannend voor ons. Iedere klacht heeft een oorzaak en ik ga graag met jou op zoek naar de oorzaak.

Mentale klachten
Het meest voorkomende wat ik in de praktijk hoor is het ervaren van een vol hoofd, zich neerslachtig voelen en het ervaren van stemmingswisselingen. Of je nu depressieve klachten ervaart, een burn out, gewoon niet lekker in je vel zit of een vol hoofd hebt. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit. Je ervaart het waarschijnlijk als zeer vervelend en niet welkom.

Allereerst is het van belang te achterhalen of jouw neurotransmitters goed werken. De neurotransmitters; acetylcholine, dopamine, GABA en serotonine zijn belangrijk. Zo is
acetylcholine belangrijk voor concentratie en geheugen. Dopamine voor doelgerichtheid, actie, blijdschap en genot. GABA voor innerlijke (nacht)rust. Serotonine voor een opgewekte gemoedsstemming.

Deze “boodschapperstofjes” worden in onze darmen aangemaakt. Belangrijk dus om te weten of dit goed werkt. En middels ACT coaching laat ik jou zien hoe jij geprogrammeerd bent. Kies jij voor controle en/of vermijding? Leef jij naar je waarden? Heb jij een goed zelfbeeld en beschik je over voldoende zelfliefde? Ook dit zijn belangrijke items als het gaat om mentale klachten.