Over mij

Ik ben Joyce Rokven en moeder van 3 prachtige kinderen. Van 2009 tm medio 2018 ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut. In september 2015 gestart met de opleiding orthomoleculaire geneeskunde bij Ortho Linea te Zoetermeer welke ik in september 2016 heb afgerond.

Waarom ging ik als fysiotherapeut deze opleiding volgen?

Heel simpel eigenlijk… Ik merkte tijdens mijn werk als fysiotherapeut en in het dagelijks leven dat er veel klachten bestaan die als “normaal” worden gezien of waarvan gezegd wordt; het hoort erbij. Gaat het niet, pak dan een paracetamolletje of een ibuprofen. En ach, is die ontsteking nu nog niet over? Dan zetten we maar een injectie. De waslijsten aan medicatie die ik zie bij veel mensen hebben me aan het denken gezet. Zoveel mensen die zoveel medicijnen slikken, omdat zij wat mankeren. Maar wat wordt er veelal gedaan? Symptomen worden bestreden… Terwijl ik wil weten wat de oorzaak is. De diepst liggende oorzaak van een probleem.

Vanwaar deze diepgang en wijsheid? Ook een stukje eigen ervaring.

Ik ben geboren met veel darmklachten. Als kind klaagde ik regelmatig over buikpijn en kon ontzettend moeilijk naar het toilet i.v.m. obstipatie. Soms kon ik maar 1 x per week naar het toilet.

Mijn moeder ging met mij naar de huisarts en steeds kreeg ik weer middeltjes die laxerend werkte. Uiteindelijk stopte ik hier mee en dan kwamen de klachten weer terug. Zo ging dit jaar in, jaar uit.

Op een begeven moment was het niet leuk meer. Ik was mager, had veel pijn in mijn buik, was veel ziek, altijd moe en kon nog steeds moeilijk poepen. Uiteindelijk ben ik naar een internist gestuurd en kreeg een darmonderzoek i.c.m. een bloedtest. Mijn darmen zagen er pico bello uit en het bloed liet een overgevoeligheid zien voor tarwe, soja en pinda’s. Nou zal het dat dan zijn?? Ik ging vervolgens op dieet. Het leek wat te helpen, maar helaas voor korte duur.

De vaagheid bleef en uiteindelijk werd er gezegd; Leer er maar mee leven; Je hebt een spastische dikke darm oftewel een prikkelbaar darmsyndroom.

Nou oke dan, gaan we proberen!

De pijnklachten in mijn buik bleven, het niet kunnen poepen bleef, de vermoeidheid nam enorm toe waardoor ik ’s middags naar bed moest, ik was vaak ziek, had veel blessures, kreeg uit het niets rond mijn 20e levensjaar epileptische insulten, maar oké…. Ik leer en wel mee leven hoor als dat moet.

En toen….. kreeg ik een vriend, trouwde, kreeg een dochter en uiteindelijk een zoontje. Dochterlief was een baby uit een boekje, maar toen kwam zoonlief. Die huilde veel. Had overduidelijk last van zijn darmpjes en refluxklachten. Allergieën werd er gezegd. Ik gaf borstvoeding en ben gestopt met het nuttigen van koemelk. Later ook met soja, pinda’s, noten, gluten etc etc etc. Zoonlief reageerde op alles.

Uiteindelijk ben ik gaan denken. Toen pas 😉 Is dit normaal? Nee, dit is niet normaal. Elk probleem kent een oorzaak en ik wil onderhand eens weten waar die oorzaken liggen. Ik kwam al vrij snel uit op de orthomoleculaire geneeskunde. Nou, zo gezegd, zo gedaan.

En nu ben ik orthomoleculair therapeut en heb mezelf en zoonlief m.b.v. nog een alternatieve geneeswijzer behandeld middels het nuttigen van de juiste voeding die bij ons past i.c.m. wat supplementen. Resultaat: Klachtenvrij en beide topfit! Zo hoort het te zijn!

Uiteindelijk heb ik na de opleiding orthomoleculaire geneeskunde de opleiding trainer hormoonfactor van Ralph Moorman gevolgd en deze met succes afgerond. Ook heb ik een 2 daagse cursus bloedwaardecheck bij Bonusan gedaan en een 1 daagse cursus ‘Ontlastingsonderzoek bij chronische darmklachten’. Ik blijf me bijscholen en heb nog een waslijst aan opleidingen die ik wil gaan volgen.

Met dit pakket aan kennis en ervaring wil ik dolgraag anderen helpen, vandaar dat ik mijn eigen praktijk ben gestart: Praktijk Vitaal Oisterwijk!