Wat is een EMB test?

Spijsverteringsproblemen, vermoeidheid, PMS verschijnselen, overgewicht, huidproblemen en pijnklachten. Slechts een kleine greep uit de klachten waarmee mensen in mijn praktijk komen. Zoals ik altijd zeg: iedere klacht heeft een oorzaak. Onderzoeken waar de oorzaak ligt is de eerste stap als jij van je klachten af wilt komen en je beter wilt voelen. Als je erachter wilt komen wat de oorzaak is van je klachten, is de EMB test zeker iets voor jou. Maar wat is een EMB test nu precies? Ik ga het je uitleggen. 

Lees ook: tekenen dat je hormonen uit balans zijn 

Wat is een EMB test?

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een hele waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Deze rode vloeistof geeft veel informatie weg over je gezondheid. 

Met de EMB test (Energetisch Morfologische Bloedtest) kun je verschillende verstoringen/problemen in het lichaam meten. Door middel van de test weet je waar de oorzaak van jouw klachten liggen, zodat we samen doelgericht aan de slag kunnen om de oorzaak van de klachten aan te pakken.

Het verschil met een bloedtest bij de dokter

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen voornamelijk bloedarmoede, ijzertekort, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar wist je dat je veel meer informatie uit je bloed kunt halen? Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. Dat is precies wat de EMB test doet. 

Uit een EMB test kan een hoop informatie worden gehaald. Hierbij kun je denken aan preklinische belastingen (voor de ziekte merkbaar wordt) en energetische belastingen. Heb je bepaalde klachten waarvan je niet direct weet waar ze vandaan komen? Bijvoorbeeld vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten of problemen met je darmen? Dan kan deze bloedtest erg nuttig zijn.

Wat kan je meten met deze test?

Met deze test krijg je inzicht in reguliere waarden zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Dit is wat er onder andere wordt getest bij de huisarts. Maar een EMB test kan ook verschillende tekorten, verstoringen en belastingen aan het licht brengen. Met dit onderzoek kun je dingen meten als:  

  • Vitaminen- en mineralentekorten 
  • Darm- en leververstoring 
  • Vrije radicalen en toxiciteit 
  • Virale en bacteriële belasting 
  • Pancreasinsufficiëntie  
  • Hormoonbalans 

Hoe gaat een EMB test in zijn werking?

Voor de EMB test heb je slechts een paar druppels bloed nodig. Deze test maakt het mogelijk om met een paar druppels bloed uit de vinger een uitgebreid inzicht geven over het lichaam. 

De test neem ik af door middel van een eenvoudige vingerprik. Je voelt hier bijna niets van. Het bloed wordt opgestuurd naar het laboratorium waar ze het gaan onderzoeken. Na 2 tot 3 weken bespreken we de uitslag, waarbij ik een geheel passend plan van aanpak maak om jou weer in balans te krijgen. 

Voor wie is het geschikt?

Deze test is geschikt voor iedereen die al een tijd rondloopt met vage klachten, waarvan de oorzaak nog niet is gevonden. Ben je vaak moe, heb je problemen met je spijsvertering of andere klachten? Dan is de EMB test zeker de moeite waard! Maar deze test is ook geschikt voor mensen die gewoon wel eens willen weten hoe het is gesteld met hun gezondheid. Zie het als een soort APK keuring voor je lichaam.  

Na het lezen van dit artikel benieuwd geworden naar een EMB test? Je kunt online een consult inplannen om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van jouw klachten! 

Inhoudsopgave