De beste manieren om 2022 te starten 

Het is bijna zover; 2022! Als we richting januari gaan, beginnen veel mensen al met het bedenken en benoemen van hun goede voornemens. Logisch natuurlijk, want wat is nu een beter moment om doelen te stellen dan in het nieuwe jaar? Een nieuw jaar betekent tijd voor een nieuw begin, dus maak optimaal gebruik van deze gelegenheid en breng een positieve verandering in je leven. Want een goed begin, is het halve werk! In deze blog lees je wat de beste manieren zijn om 2022 te starten. 

Lees ook: de invloed van voeding op je gezondheid

Fit het nieuwe jaar in!

Laat 2021 achter je en begin met een frisse start. Het is weer een jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit zijn een aantal van de beste dingen die je kunt doen om het jaar zo goed mogelijk te beginnen. 

Opruimen

Je kunt niet met volle moed aan iets nieuws beginnen, als het oude nog niet is afgerond. Is je voornemen om meer overzicht te krijgen in het nieuwe jaar? Begin dan met een grote schoonmaak! En dan bedoel ik ook die rommel lade in de keuken, de opslag en de kelderkast. 

Zoek je spullen uit, geef spullen weg die je niet meer nodig hebt en maak je huis netjes. Je zal merken dat het een enorm gevoel van rust geeft. 

Spendeer meer tijd met je familie en vrienden

Het blijft helaas iets wat we vaak voor lief nemen. Mensen zijn druk met werk waardoor ze de rest wel eens vergeten. Tijd nemen voor familie en vrienden is super belangrijk, vooral in deze tijd. 

Naast dat sociaal contact goed is voor je gezondheid, is het ook fijn om een band te onderhouden met je naasten. Zorg er dus voor dat je in 2022 een betere time management hebt en maak tijd voor de mensen om je heen. 

Een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is onmisbaar voor een goede gezondheid. En bij een gezonde levensstijl hoort gezonde voeding, genoeg beweging én een goede mindset. Body, mind & food zijn de drie belangrijkste pijlers om helemaal in balans te zijn en jezelf goed te voelen.

Begin het nieuwe jaar dus goed door gezond en voedzaam te eten, iedere dag wat aan beweging te doen en genoeg rustmomenten te nemen.

Werk aan je mindset 

Zoals je hierboven leest, is je mindset ook een belangrijk onderdeel van je gezondheid. Zijn je lichaam en geest in balans, zal je merken dat je je ook een stuk energieker voelt!

Een goede mindset ontwikkel je door meer tijd te besteden aan jezelf en de dingen die je leuk vindt. Zorg goed voor jezelf en neem op tijd rust. Gun jezelf die rustmomenten! Voldoende rust nemen is essentieel voor je fysieke en mentale gezondheid. Doe wat voor jou werkt om even te ontspannen. Lees een goed boek, mediteer, doe aan yoga of ga een stukje wandelen. 

TIP: Als je wilt werken aan je mindset is het boek Master your mindset van Michael Pilarczyk echt een aanrader! Je koopt hem hier. 

Investeer in je gezondheid

Investeren in je gezondheid is iets wat ook niet mag ontbreken. Het is een investering die je altijd terug verdient! Wanneer je helemaal in balans bent voel je je fit, energiek en vrolijk. Dat willen we toch allemaal wel?

Door bijvoorbeeld een EMB bloedtest te laten doen, krijg je meer inzicht in je gezondheid. Je ziet precies waar de verstoringen zitten in je lichaam en wat jij moet doen om je lichaam weer in balans te krijgen. In mijn blog over de EMB bloedtest lees je er alles over.

De beste manieren om 2022 te starten 

Omdat het op dit moment voor iedereen is moeilijke tijd is, is het belangrijk om het nieuwe jaar goed te beginnen. Aan de situatie kunnen we niks veranderen, maar je kan zelf wel veranderen.  Maak het zo leuk mogelijk voor jezelf en probeer ondanks alles positief te blijven! 

Inhoudsopgave